La nivel mondial, din totalul marfurilor falsificate, aproximativ 10% sunt produse alimentare, iar din totalul produselor alimentare comercializate, intre 1% si 3% sunt falsificate.
Realizand dimensiunea fenomenului, autorul, prin lucrarea sa, doreste sa explice si diferentieze concepte inrudite, precum Food Safety, Food Defense si Food Fraud.
Veti gasi in articolul de mai jos:
Realizand dimensiunea fenomenului, autorul, prin lucrarea sa, doreste sa explice si diferentieze concepte inrudite, precum Food Safety, Food Defense si Food Fraud.
Veti gasi in articolul de mai jos:
- extrase din articole din legislatia existenta a Uniunii Europene si a Romaniei care se refera la acest tip de infractiune;
- exemple de cele mai frecvente si mai recente tipuri de fraude din sectorul alimentar;
- cerinte din standardele de calitate si siguranta alimentelor care se refera explicit la fraude alimentare
- cerinte din standardele generaliste in care am putea incadra neconformitati identificate in timpul auditurilor si care ar semnala vulnerabilitati ale organizatiilor auditate
- propuneri de intrebari pe care le-am putea pune responsabililor din organizatii pentru a depista posibile abateri de la cerintele standardelor, cerintele legale si cerintele clientilor.