Standard de referinta
Regulamentul (UE) nr. 715/2013 al Comisiei din 25 iulie 2013 de stabilire a criteriilor de determinare a conditiilor in care deseurile de cupru nu mai constituie deseuri in sensul Directivei 2008/98/CE a Parlamentului European si a Consiliului.
Avantajele certificarii
- implementarea Regulamentului (UE) nr. 715/2013, inseamna indeplinirea unor criterii bine definite privind calitatea deseurilor de cupru, care respecta cerintele tehnice ale industriei prelucratoare de metale neferoase, respecta legislatia si standardele aplicabile produselor si nu genereaza un impact global negativ asupra mediului si sanatatii umane;
- imbunatatirea relatiilor cu clientii, prin garantarea unei calitati superioare a produselor (deseurilor care nu mai sunt deseuri) livrate.
De ce SRAC
SRAC poate realiza certificarea sistemului de management conform Regulamentului (EU) nr. 715/2013, deoarece, conform cerintelor prevazute la art. 5, paragraf (5) al acestui regulament, este acreditat ca organism de verificare EMAS, conform Regulamentului (EU) nr. 1221/2009 de catre RENAR.
In urma finalizarii procesului de certificare, organizatiile certificate de SRAC:
- au dreptul de a utiliza marcile de conformitate SRAC;
- sunt informate, in mod constant, cu privire la evolutiile din domeniul calitatii si al certificarii prin posibilitatea accesarii website-ului SRAC, evenimentele organizate de SRAC;
- au dreptul sa emita pentru fiecare transport de deseuri de cupru, o declaratie de conformitate potrivit modelului prevazut în anexa II la Regulamentul nr. 715/2013, care sa confirme ca transportul de deseuri de cupru respectiv, indeplineste criteriile din Regulamentul (UE) nr. 715/2013.
De ce certificare
Orice organizatie de succes care are in domeniul de activitatea colectare, reciclare, tratare deseuri de cupru, trebuie:
- sa identifice si sa satisfaca nevoile si asteptarile clientilor sai, precum si ale altor parti interesate, respectiv angajati, furnizori, proprietari, societate, pentru obtinerea unui avantaj concurential, si sa realizeze acest lucru intr-o maniera eficienta si eficace;
- sa stabileasca criterii specifice de determinare a conditiilor in care deseurile de cupru obtinute din deseuri nu mai constituie deseuri. Aceste criterii ar trebui să asigure un nivel ridicat de protecție a mediului.
Vreti sa aflati care sunt costurile de certificare?
Completati CEREREA de OFERTA online si veti primi raspunsul nostru in cel mai scurt timp posibil. |