Home

SRAC Menu RO

  • RO
  • SERVICII

    Menu Block - Servicii

    Certificare Sisteme de Management
    • ISO 9001 - Calitate
    • ISO 14001 - Mediu
    • ISO 45001 - Sanatate si securitate ocupationale
    • ISO / IEC 27001 - Securitatea informatiilor
    • ISO 50001 - Energie
    • ISO 13485 - Calitate pentru dispozitive medicale
    • ISO/IEC 20000 - Managementul serviciilor
    • ISO 37001 - Anti mita
    • ISO 37301 - Sistem de management al conformarii
    Certificare Produse (marcaj CE)
    • Reg. (UE) nr. 305/2011 - Produse pentru constructii
    • Laborator notificat pentru incercari uși și ferestre
    • Directiva 2014/31/EU - Aparate de Cantarit Neautomate
    • Directiva 2014/33/EU - Lifturi
    • Directiva 2006/42/EC - Masini
    • Verificare Dosar Tehnic pentru Masini
    Certificare si Inspectie in domeniul agroalimentar
    • ISO 22000 - Siguranta Alimentului
    • FSSC 22000 - Siguranta alimentelor (produse si ambalaje)
    • IFS/BRC - Siguranta Alimentului
    • Inspectie si certificare produse ecologice (ECO)
    Alte Certificari
    • ISO 39001 - Siguranta traficului rutier
    • ISO 28000 - Securitatea lantului de furnizare
    • ISO 17100 - Servicii de traducere
    • SA8000 - Responsabilitate sociala
    • ISO 22301 - Managementul continuitatii afacerii
    • ISO 22716 - Cosmetice. Bune practici de fabricatie
    • SR EN 15224 - Servicii de ingrijire a sanatatii
    • BS 7499 - Servicii de paza si protectie
    • Reg. (UE) nr. 333/2011 - Deseuri metalice
    • Reg. (UE) nr. 1179/2012 - Deseuri cioburi de sticla
    • Reg. (UE) nr. 715/2013 - Deseuri de cupru



    Servicii NOI de certificare
    • Verificarea asertiunilor etice ESG (mediu-social-guvernanta)
    • ISO 31000 - Managementul riscului
    • ISCC - International Sustainability and Carbon Certification
    • ISO 14064 - Verificarea / Validarea declaratiilor GES
    • ISO 27701 - Tehnici de securitate in informatica
    • ISO 56002 si SR 13572 - Sistem de management al inovarii
    • ISO 21001 - Organizatii educationale
    Verificare rapoarte GES
    Verificare EMAS
    Instruire
    Cerere oferta
    Stay
  • DESPRE NOI

    block-despre-noi

    Istoric Cel mai important organism de certificare din Romania
    Acreditari si Notificari SRAC are cea mai mare recunoastere a marcii si certificatelor
    Parteneriate SRAC este partener IQNet – The International Certification Network
    Politici Politici si angajamente SRAC
    Evenimente Promotor al culturii calitatii in Romania
    Publicatii Noi va deschidem calea catre succes
    Echipa Echipa SRAC - Cunoscatorii aleg liderul!
    Cariere Alatura-te echipei SRAC
    Feedback Opinii, sugestii si reclamatii
    Stay
  • INFORMATII

    block-informatii

    Stiri SRAC s-a impus ca lider de piata, in portofoliul de clienti figurand cele mai mari companii romanesti
    Intrebari frecvente Afllati raspunsuri la intrebari frecvente si obtineti ajutor suplimentar
    Documente certificare Pentru a veni in intampinarea cerintelor exprimate de clientii nostrii
    Adrese utile Link-uri si adrese care va pot fi de folos
    Stay
  • CLIENTI

    meniu-clienti

    Afla mai multe despre clienti SRAC (click aici)

    Stay
  • CERERE OFERTA
  • CONTACT

Search form

  • RO /
  • EN /
  • IT
MENU

FSSC 22000 - siguranta alimentelor (produse si ambalaje)

FSSC 22000 ofera o schema completa de certificare pentru auditarea si certificarea sistemului de management al sigurantei alimentelor.

Schema FSSC 22000 a primit recunoastere deplina din partea GFSI (Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentara) inca din 2010. Recunoasterea GFSI demonstreaza ca Schema indeplineste cele mai inalte standarde la nivel global.
In plus, schema este acceptata pe scara larga de organismele de acreditare din intreaga lume si sustinuta de parti interesate precum FoodDrinkEurope (FDE) si Asociatia Marcilor de Consumator (CBA).
 

Standardele de referinta pentru schema FSSC 22000

Schema FSSC 22000 are la baza:

  • standardul International ISO 22000:2018 (Sistem de management al sigurantei alimentelor. Cerinte pentru orice organizatie din lantul alimentar);
  • specificatia tehica din sectorul alimentar relevant: ISO/TS 22002-1:2009 - Programe preliminare pentru siguranta alimentului. Partea 1: Fabricarea alimentelor sau Specificatia tehnica ISO/TS 22002-4:2013 - Programe preliminare pentru siguranta alimentului. Partea a 4-a: Fabricarea ambalajelor alimentare;
  • cerinte suplimentare stabilite de Fundatia FSSC.

Versiunea Schemei FSSC in vigoare poate fi consultata aici (ENG) si aici (RO).

SRAC CERT ofera servicii de audit si certificare a sistemului de management al sigurantei alimentare conform cerintelor schemei FSSC 22000 pentru urmatoarele domenii de activitate:

  • FSSC 22000 pentru produse alimentare
  • FSSC 22000 pentru ambalaje alimentare
 
 

Avantajele certificarii sistemului de management al sigurantei alimentului conform schemei FSSC 22000

  • utilizarea standardelor internationale promovate de Organizatia Internationala de Standardizare (ISO), care prin structura lor permit o flexibilitate sporita in ce priveste integrarea cu alte sisteme de management;
  • capacitatea de imbunatatire a sistemelor de managment conforme cu ISO 22000 deja existente, oferind posibilitatea trecerii la nivelul calitativ sporit oferit de FSSC 22000, cu costuri de certificare mult mai reduse fata de alte certificari recunoscute GFSI (The Global Food Safety Initiative);
  • mentinerea fundamentarii pe documentele Codex Alimentarius, care stau la baza legislatiei privind siguranta alimentului in vigoare.
 

De ce SRAC

SRAC CERT este primul organism de certificare romanesc care a fost licentiat de catre Fundatia FSSC (The Foundation for Food Safety System Certification) din Olanda pentru a efectua certificari acreditate conform schemei FSSC 22000 [vizitati http://www.fssc22000.com].

SRAC CERT este acreditat de RENAR (certificat nr. SMFS 002) pentru certificarea sistemului de management al sigurantei alimentelor conform cerintelor schemei FSSC 22000.

In urma finalizarii satisfacatoare a procesului de certificare, organizatiile certificate de SRAC:

  • au dreptul de a utiliza marca de conformitate SRAC in scopuri promotionale;
  • sunt informate, in mod constant, cu privire la evolutiile din domeniul sigurantei alimentelor si al certificarii prin posibilitatea accesarii website-ului SRAC.
 

De ce certificare

Siguranta alimentelor constituie o preocupare globala, nu numai datorita impactului asupra sanatatii publice, dar si datorita celui asupra comertului international.

Globalizarea productiei si achizitiei alimentelor a facut ca lanturile alimentare sa devina mai complexe, astfel crescand si riscul incidentelor cu privire la siguranta alimentului. Deoarece riscul de a produce alimente nesigure pentru consum este permanent, a crescut interesul pentru implementarea si certificarea unor scheme de management /standarde din ce in ce mai performante, cu scopul de a tine sub control acest risc.

Una dintre schemele certificabile care se bucura de o incredere din ce in ce mai mare in piata este schema FSSC 22000.
Certificarea FSSC 22000 este recunoscuta la nivel global de catre GFSI ca si alte scheme de certificare in domeniul sigurantei alimentare dintre care amintim:

IFS International Featured Standards
BRCGS (BRC Global Strantard)
GLOBALG.A.P.

conform https://mygfsi.com/how-to-implement/recognition/
https://mygfsi.com/how-to-implement/recognition/certification-programme-owners
 


CERERE OFERTA
  • Certificare HELLO Hygiene! - Evaluarea masurilor de igiena si siguranta in hoteluri
  • ISO 9001 are in vedere orientarea catre client si evaluarea satisfactiei acestuia precum si angajamentul top managementului pentru o imbunatatire continua.
  • ISO 31000 stabilește un număr de principii care trebuie respectate pentru a avea un management eficace al riscului.
  • Verificarea asertiunii de o terta parte este cea mai simpla forma de a demonstra veridicitatea declaratiilor facute in domeniul mediului, sociel si al guvernantei.
  • Certificarea ISO 14064: verificarea / validarea declaratiilor aferente GES intocmite de organizatii
  • ISO 39001 permite unei organizatii care interactioneaza cu sistemul de trafic rutier sa reduca decesele si rănirile grave datorate accidentelor din traficul rutier pe care aceasta le poate influenta.
  • Certificarea ISO 28000 se adreseaza operatorilor din lantul de aprovizionare pentru o buna gestionare a proceselor de securitate.
  • ISO 17100 prevede cerinte pentru procesele de baza, resursele si alte aspecte necesare pentru furnizarea unui serviciu de traducere de calitate care sa respecte specificatiile aplicabile.
  • ISO 56002 si SR 13572 sunt standarde pentru managementul inovarii ce ofera o abordare sistemica a integrării inovării la toate nivelurile unei organizații, o capacitatea sporita de gestionare a incertitudinii, costuri reduse si o rentabilitate mai mare.
  • ISO 27701 protejeaza datele cu caracter personal si vine in sprijinul organizatiilor pentru ca acestea sa poata gestiona in siguranta informatiile confidentiale si sa se poata alinia la cerintele legale.
  • ISO 21001 ajuta furnizorii de educatie sa raspunda mai bine nevoilor si asteptarilor cursantilor si ale altor beneficiari si sa obtina o mai mare credibilitate.
  • ISCC este un sistem international, eficace, practic si transparent pentru certificarea biomasei si bioenergiei.
  • ISO 37301 permite organizatiilor care urmaresc succesul pe termen lung sa stabileasca si sa mentina o cultura a conformarii, luand in considerare nevoile si asteptarile partilor interesate.
  • ISO 14001 solicita unei organizatii sa declare ceea ce face in privinta controlarii si reducerii impactului sau asupra mediului inconjurator.
  • ISO 45001 reprezinta un model de lucru pentru organizatiile care doresc un control mai bun asupra riscurilor profesionale.
  • ISO/IEC 27001 are la baza confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiei. Prin certificare se asigura ca s-au aplicat cele mai bune practici de planificare, instalare, configurare, utilizare si intretinere a sistemelor informationale.
  • ISO 50001 creaza posibilitatea ca o organizatie sa urmeze o abordare sistematica pentru a obtine imbunatatirea continua a performantei energetice, care sa includa eficienta energetica, modul de utilizare a energiei si consumul de energie.
  • ISO 13485 este standardul cel mai acceptat international pentru producatorii de aparatura medicala care trebuie sa demonstreze capacitatea de a furniza dispozitive medicale si serviciile aferente care in mod constant satisfac cerintele clientului si cerintele de reglementare aplicabile.
  • ISO/IEC 20000 specifica cerintele pentru ca o organizatie sa stabileasca, implementeze, intretina si sa imbunatateasca continuu un sistem de management al serviciilor (SMS).
  • ISO 37001 - standard pentru stabilirea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management anti-mita, proiectat pentru a impune o cultura anti-mita intr-o organizatie si pentru a implementa controalele adecvate.
     
  • ISO 22000 asigura siguranta alimentelor de-a lungul filierei agroalimentare pana la punctul final de consum.
  • FSSC 22000 este destinat producatorilor de alimente care trebuie sa dovedeasca conformitatea cu ISO 22000, ISO/TS 22002-1 sau ISO/TS 22002-4 si criterii suplimentare stabilite de Fundatia FSSC
  • IFS, BRC: Certificare pentru lanturile de productie si distributie alimentara
  • Pentru a putea vinde sub eticheta de produce ecologice/bio/organice este nevoie de certificare ECO. Agricultura ecologica reprezinta un sistem de gestiune agricola si productie alimentara.
  • SA8000 se bazeaza pe principiile normelor internationale de munca si are ca scop imbunatatirea conditiilor de munca din intreaga lume.
  • ISO 22301 este standardul care ajuta managerii in luarea unor masuri eficiente si a unei recuperari mai rapide in cazul unor potentiale dezastre, astfel incat impactul acestora asupra organizatiei, a angajatilor sau liniei de productie sa fie redus substantial.
  • ISO 22716 - Cosmetice. Bune practici de fabricatie (BPF), standard ce se adreseaza tuturor organizatiilor care au in domeniul de activitate productie, control, depozitare si expediere produse cosmetice
  • SR EN 15224 include cerinte concrete referioare la siguranta pacientului si managementul riscurilor clinice in procesele de planificare, realizare si gestionare.
  • BS 7499 ofera cele mai bune practici si recomandari pentru operarea si gestionarea organizatiilor care presteaza servicii de paza si securitate statica.
  • EMAS este instrumentul european de management de mediu si audit.
  • Reg. (UE) nr. 333/2011 este destinat organizatiilor care au ca domeniu de activitate colectarea, reciclarea si tratarea deseurilor metalice.
  • Reg. (UE) nr. 715/2013 de stabilire a criteriilor de determinare a conditiilor in care deseurile de cupru nu mai constituie deseuri.
  • Reg. (UE) nr. 1179/2012 determina conditiile in care cioburile de sticla inceteaza sa mai fie deseuri.
cerere oferta  |   despre noi  |   acreditari  |   notificari  |   evenimente  |   clienti  |   intranet  |   adrese utile  |   feedback