Home

SRAC Menu RO

  • RO
  • SERVICII

    Menu Block - Servicii

    Certificare Sisteme de Management
    • ISO 9001 - Calitate
    • ISO 14001 - Mediu
    • ISO 45001 - Sanatate si securitate ocupationale
    • ISO / IEC 27001 - Securitatea informatiilor
    • ISO 50001 - Energie
    • ISO 13485 - Calitate pentru dispozitive medicale
    • ISO/IEC 20000 - Managementul serviciilor
    • ISO 37001 - Anti mita
    Certificare Produse (marcaj CE / π)
    • Reg. (UE) nr. 305/2011 - Produse pentru constructii
    • Laborator notificat pentru incercari uși și ferestre
    • Directiva 2014/31/EU - Aparate de Cantarit Neautomate
    • Directiva 2014/33/EU - Lifturi
    • Directiva 2006/42/EC - Masini

    Certificare si Inspectie in domeniul agroalimentar
    • ISO 22000 - Siguranta Alimentului
    • FSSC 22000 - Produse alimentare
    • FSSC 22000 - Ambalaje alimentare
    • IFS/BRC - Siguranta Alimentului
    • Inspectie si certificare produse ecologice (ECO)
    Alte Certificari
    • HH! - HELLO Hygiene!
    • SA8000 - Responsabilitate sociala
    • ISO 22301 - Managementul continuitatii afacerii
    • ISO 22716 - Cosmetice. Bune practici de fabricatie
    • SR EN 15224 - Servicii de ingrijire a sanatatii
    • BS 7499 - Servicii de paza si protectie
    • Reg. (UE) nr. 333/2011 - Deseuri metalice
    • Reg. (UE) nr. 1179/2012 - Deseuri cioburi de sticla
    • Reg. (UE) nr. 715/2013 - Deseuri de cupru
    Verificare rapoarte GES
    Verificare EMAS
    Instruire
    Cerere oferta
    Stay
  • DESPRE NOI

    block-despre-noi

    Istoric Cel mai important organism de certificare din Romania
    Acreditari si Notificari SRAC are cea mai mare recunoastere a marcii si certificatelor
    Parteneriate SRAC este partener IQNet – The International Certification Network
    Politici Politici si angajamente SRAC
    Evenimente Promotor al culturii calitatii in Romania
    Publicatii Noi va deschidem calea catre succes
    Echipa Echipa SRAC - Cunoscatorii aleg liderul!
    Cariere Alatura-te echipei SRAC
    Feedback Opinii, sugestii si reclamatii
    Stay
  • INFORMATII

    block-informatii

    Stiri SRAC s-a impus ca lider de piata, in portofoliul de clienti figurand cele mai mari companii romanesti
    Intrebari frecvente Afllati raspunsuri la intrebari frecvente si obtineti ajutor suplimentar
    Documente certificare Pentru a veni in intampinarea cerintelor exprimate de clientii nostrii
    Adrese utile Link-uri si adrese care va pot fi de folos
    Stay
  • CLIENTI

    meniu-clienti

    Afla mai multe despre clienti SRAC (click aici)

    Stay
  • CERERE OFERTA
  • CONTACT

Search form

  • RO /
  • EN /
  • IT
MENU

FSSC 22000 - Produse alimentare

Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentului a identificat patru tinte diferite, care pot face obiectul unor certificari in domeniul agroalimentar: siguranta alimentului, calitatea alimentului, protectia alimentului si lipsa fraudelor alimentare.

In functie de tinta sau de combinatia de tinte pe care doreste sa le atinga operatorul din lantul alimentar, SRAC CERT ofera trei produse de certificare in domeniul sigurantei alimentului cu scopul de a acoperi cat mai precis cerinta de audit si certificare:
  •      Certificarea conform standardului  ISO 22000:2018
  •      Certificarea conform Schemei FSSC 22000 (versiunea 5).
 

Standardele de referinta pentru schema FSSC 22000 Produse Alimentare si domeniul de aplicare

Schema de audit si certificare a sistemelor de management al sigurantei alimentului este destinata producatorilor de produse alimentare si are la baza Standardul International ISO 22000:2018* "Sisteme de management al sigurantei alimentelor. Cerinte pentru orice organizatie din lantul alimentar”, specificatia ISO/TS 22002-1:2009 "Programe preliminare pentru siguranta alimentului. Partea 1: Fabricarea alimentelor” si o serie de cerinte suplimentare adaugate de catre Fundatie.

  • Managementul serviciilor
  • Etichetarea produselor
  • Aparare alimentara
  • Prevenirea fraudei alimentare
  • Utilizarea logo-ului
  • Managementul alergenilor
  • Monitorizarea mediului
SRAC CERT ofera servicii de audit si certificare a sistemelor de management al sigurantei alimentului conform schemei FSSC 22000 pentru urmatoarele domenii de activitate:
 
 

Avantajele certificarii sistemului de management al sigurantei alimentului conform schemei FSSC 22000

  • utilizarea standardelor internationale promovate de Organizatia Internationala de Standardizare (ISO), care prin structura lor permit o flexibilitate sporita in ce priveste integrarea cu alte solutii de management;
  • posibilitatea de imbunatatire a sistemelor de managment conforme cu ISO 22000 deja existente, oferind posibilitatea trecerii la nivelul calitativ sporit oferit de FSSC 22000, cu costuri de certificare mult mai reduse fata de ce presupune o alta certificare recunoscuta GFSI* (The Global Food Safety Initiative);
  • mentinerea fundamentarii pe documentele Codex Alimentarius, care stau la baza legislatiei privind siguranta alimentului in vigoare.
 

De ce SRAC

SRAC CERT este primul organism de certificare romanesc care a fost licentiat de catre Fundatia (The Foundation for Food Safety Certification) din Olanda pentru a efectua certificari acreditate conform schemei FSSC 22000 [vizitati http://www.fssc22000.com].


 

SRAC CERT este acreditat de RENAR (certificat nr. SMFS 002) pentru certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentelor (standarde de referinta SR EN ISO 22000:2018; ISO/TS 22002-1:2009; ISO/TS 22002-4:2013 si cerinte suplimentare ale FSSC 22000 versiunea 5).

In urma finalizarii satisfacatoare a procesului de certificare, organizatiile certificate de SRAC:
  • au dreptul de a utiliza marca de conformitate SRAC in scopuri promotionale;
  • sunt informate, in mod constant, cu privire la evolutiile din domeniul sigurantei alimentelor si al certificarii prin posibilitatea accesarii website-ului SRAC, evenimentele organizate de SRAC.

 

De ce certificare

Siguranta alimentelor constituie o preocupare globala, nu numai datorita impactului asupra sanatatii publice, dar si datorita celui asupra comertului international.

Globalizarea productiei si achizitiei alimentelor a facut ca lanturile alimentare sa devina mai complexe, astfel crescand si riscul incidentelor cu privire la siguranta alimentului. Deoarece riscul de a produce alimente nesigure pentru consum este permanent, a crescut interesul pentru implementarea şi certificarea unor scheme de management /standarde din ce in ce mai performante, cu scopul de a tine sub control acest risc.

Una dintre schemele certificabile care se bucura de o incredere din ce in ce mai mare in piata este schema FSSC 22000.
Schema FSSC 22000 este recunoscuta de catre GFSI.
 

Clarificarea echivalentei cu standardele recunoscute de catre GFSI si semnificatia recunoasterii oricarei scheme de certificare de catre GFSI din punctul de vedere al obligatiilor asumate de catre fiecare administrator de schema:

Obtinerea certificarii FSSC 22000, este recunoscuta la nivel global de catre GFSI ca fiind echivalenta* (similara, identica sau esenţial egala) cu alte scheme de certificare in domeniul sigurantei alimentului dintre care amintim:

IFS International Featured Standards
BRCGS (BRC Global Strantard
GLOBALG.A.P.
[conform https://mygfsi.com/how-to-implement/recognition/]
 


CERERE OFERTA
  • ISO 9001 are in vedere orientarea catre client si evaluarea satisfactiei acestuia precum si angajamentul top managementului pentru o imbunatatire continua.
  • ISO 14001 solicita unei organizatii sa declare ceea ce face in privinta controlarii si reducerii impactului sau asupra mediului inconjurator.
  • OHSAS 18001 sau noul ISO 45001 reprezinta un model de lucru pentru organizatiile care doresc un control mai bun asupra riscurilor profesionale.
  • Standardul are la baza confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiei.
  • ISO 50001 specifica cerintele pentru stabilirea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management al energiei.
  • ISO 13485 este standardul cel mai acceptat international pentru producatorii de aparatura medicala.
  • ISO/IEC 20000 este primul standard international care defineste cerintele unui sistem de management al serviciului
  • ISO 37001 - standard pentru stabilirea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management anti-mita, proiectat pentru a impune o cultura anti-mita intr-o organizatie si pentru a implementa controalele adecvate.
     
  • Standardul ISO 22000 asigura siguranta alimentelor de-a lungul filierei agroalimentare pana la punctul final de consum.
  • FSSC 22000 Produse alimentare este destinat producatorilor de produse alimentare cuprinde ISO 22000, ISO/TS 22002-1 si extracriterii adaugate de Fundatie.
  • FSSC 22000 Ambalaje alimentare este destinat producatorilor de ambalaje destinate filierei agro-alimentare si cuprinde ISO 22000 + ISO/TS 22002-4
  • Certificare pentru lanturile de productie si distributie alimentara: IFS, BRC
  • Pentru a putea vinde sub eticheta de produce ecologice/bio/organice este nevoie de certificare ECO. Agricultura ecologica reprezinta un sistem de gestiune agricola si productie alimentara.
  • SA8000 se bazeaza pe principiile normelor internationale de munca.
  • ISO 22301 este primul standard international pentru Business Continuity Management.
  • ISO 22716 - Cosmetice. Bune practici de fabricatie (BPF), standard ce se adreseaza tuturor organizatiilor care au in domeniul de activitate productie, control, depozitare si expediere produse cosmetice
  • SR EN 15224 - Servicii de ingrijire a sanatatii: standardul include cerinte concrete referioare la siguranta pacientului si managementul riscurilor clinice in procesele de planificare, realizare si gestionare.
  • Certificarea BS 7499:2013 a sistemului de management al serviciilor de paza si protectie
  • EMAS este instrumentul european de management de mediu si audit.
  • Reg. (UE) nr. 333/2011 este destinat organizatiilor care au ca domeniu de activitate colectarea, reciclarea si tratarea deseurilor metalice.
  • Reg. (UE) nr. 715/2013 de stabilire a criteriilor de determinare a conditiilor in care deseurile de cupru nu mai constituie deseuri.
  • Reg. (UE) nr. 1179/2012 determina conditiile in care cioburile de sticla inceteaza sa mai fie deseuri.
  • Certificare HELLO Hygiene!
    In contextul epidemiilor si pandemiilor, industria ospitalitatii trebuie sa ia masurile de precautie necesare.
cerere oferta  |   despre noi  |   acreditari  |   notificari  |   evenimente  |   clienti  |   intranet  |   adrese utile  |   feedback